Een leerwerkproject van praktijkschool Het Bolwerk 

“Wij” zijn praktijkschool Het Bolwerk, een school voor voortgezet onderwijs uit Middelburg-Zuid. Onze school wordt bezocht door leerlingen van 12 tot 19 jaar die doorgaans meer tijd nodig hebben zich dingen eigen te maken. Eén van de hoofddoelstellingen van onze school is kinderen voorbereiden en toeleiden naar werk. Van school met een baan dus. 

Eén van die praktijkcomponenten is de richting detailhandel/retail. En dat is ook gelijk hetgeen wij doen in de winkel Vanvoor. Dagelijks open, ook alle schoolvakanties. Bemensd door leerlingen én begeleiders. 

Wat verkopen wij? Naast een beperkt assortiment spullen die wij in onze school of bij Zeeuws Werk, zelf maken, bieden wij andere winkeliers uit de straat/omgeving de mogelijkheid producten uit hun winkel via ons aan te bieden. Tevens verkopen wij artikelen gemaakt op de dagbestedingslocaties van Philadelphia en ’s Heeren Loo. 

Alle vaardigheden van een aankomend verkoopmedewerker komen aan bod, wij besteden aandacht aan alle basisvaardigheden voor een juniorverkoper, aan klantvriendelijkheid, aan cadeautjes inpakken, aan inrichting, schoonmaken (ook de straat), voorraadbeheer, bestellingen, kassawerkzaamheden, geldrekenen, enz. 

U bent van harte welkom op Nieuwe Burg 21, ons praktijklokaal Vanvoor!